Over Care for Cancer

Gedurende de maanden juli en augustus kan het langer duren dan de 24 uur die u van ons gewend bent voor wij contact met u opnemen en voor er een eerste afspraak plaats kan vinden. 

Wat moet ik doen? Waar kan ik terecht? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt? Care for cancer helpt u keuzes te maken. Wij trekken met u op en zijn uw gesprekspartner en coach tijdens het ziekteproces en daarna.

 Lees meer...
Vergoedingen

Met uitzondering van DSW zorgverzekeraar (waaronder ook Stad Holland), vergoeden alle zorgverzekeraars de consulten van Care for cancer vanuit de basisverzekering. Met ingang van 1 januari 2016 is er wel een aantal wijzigingen. De voorwaarden kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Klik hier voor een toelichting op de afspraken voor 2016.

Nieuws

Niks aan de hand?

Care consulente Gerda Kort uit Groningen werd op 15 juni jl. blij verrast met een mooi boeket bloemen als dank voor haar begeleiding. Zo’n gebaar is een bijzondere blijk van waardering. Maar dat was niet het enige; deze dankbare cliënt is in het behandeltraject niet gewezen op Care for cancer en wil zijn ervaringen om die reden graag delen.

03-07-2017 | Lees meer...

Workshop in samenwerking met Coloplast

Care for cancer draagt haar psychosociale kennis en ervaring graag over aan verpleegkundigen die dagelijks met oncologiepatiënten te maken hebben. We delen deze informatie in onze eigen Care Acacemy, maar werken ook samen met ziekenhuizen en andere organisaties. Op 30 mei jl. verzorgden we voor de Coloplast Academy, onderdeel van Coloplast een producent van medische hulpmiddelen, een workshop voor eerste- en tweedelijnsverpleegkundigen.

03-07-2017 | Lees meer...

Cliënt in beeld: Ellen

Je gaat naar de huisarts omdat je ene arm niet helemaal lekker meedoet. Een hersentumor, zo blijkt. Het overkwam Ellen, 41 jaar oud en in de bloei van haar leven. Zij zocht steun bij Care for cancer. Voor haarzelf, maar vooral ook voor haar man en dochter. ‘Arrien maakte zaken bespreekbaar, waardoor we elkaar konden steunen.’ Ellen en haar consulente Arrien vertellen hun verhaal.

Lees hier het artikel

09-05-2017 | Lees meer...

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Cliënt in beeld

In het kader van ons 10-jarig bestaan dit jaar verzamelen we verhalen van cliënten en consulenten over de begeleiding zoals wij deze aanbieden. De intensiteit in de contacten is vaak enorm en doet veel met cliënt én consulent.

Ellen Nicasie-Borgmeijer wilde haar ervaringen heel graag delen en ontving journalist Paula Bakhuis thuis. 

Klik hier om het verhaal van Ellen en haar consulent Arrien van Prooijen-de Jong te lezen.