Over Care for Cancer

Wat moet ik doen? Waar kan ik terecht? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt? Care for cancer helpt u keuzes te maken. Wij trekken met u op en zijn uw gesprekspartner en coach tijdens het ziekteproces en daarna.

 Lees meer...
Vergoedingen

Met uitzondering van DSW zorgverzekeraar (waaronder ook Stad Holland), vergoeden alle zorgverzekeraars de consulten van Care for cancer vanuit de basisverzekering. Met ingang van 1 januari 2016 is er wel een aantal wijzigingen. De voorwaarden kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Klik hier voor een toelichting op de afspraken voor 2016.

Nieuws

'Angst is iets dat ik vaak tegenkom in de praktijk'

Op 15 maart vond de eerste workshop van de Care academy plaats. ‘Angst’ blijkt een belangrijk thema waar oncologieverpleegkundigen vaak mee te maken krijgen. Zij kregen in de workshop tips en vaardigheden aangereikt om patiënten en naasten te ondersteunen bij het omgaan met angst. In juni volgen naast ‘Angst’ ook workshops over ‘Seksualiteit’ en ‘Zelfmanagement’.

21-03-2017 | Lees meer...

Gouden Oor-konde voor Care for cancer

Op donderdag 16 maart ontving Care for cancer De Gouden Oorkonde 2017 van de jury van de Gouden Oor Award Zorg. Dit is een landelijke prijs voor het goed luisteren naar cliënten. De jury waardeert vooral de open houding en de mentale ruimte die onze care consulenten bieden. ‘We zijn er trots op dat onze werkwijze met een oorkonde is beloond,’ aldus directeur Machteld de Bont. ‘Juist in de zorgsector is goed luisteren van groot belang.’

21-03-2017 | Lees meer...

Vroege ondersteuning bij kanker met Stichting OOK

Mensen met kanker zijn erbij gebaat zo vroeg mogelijk ook niet-medische ondersteuning aangeboden te krijgen. Stichting OOK en Care for cancer bieden daarom sinds januari in samenwerking met ziekenhuizen de hulp aan van ondersteuningsconsulenten. In het Erasmus MC en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is deze zorg inmiddels gestart. Ook binnen andere ziekenhuizen is het in de toekomst mogelijk.

21-03-2017 | Lees meer...

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Cliënt in beeld

In het kader van ons 10-jarig bestaan dit jaar verzamelen we verhalen van cliënten en consulenten over de begeleiding zoals wij deze aanbieden. De intensiteit in de contacten is vaak enorm en doet veel met cliënt én consulent.

Gea de Nijs wilde haar ervaringen heel graag delen en ontving journalist Paula Bakhuis thuis. 

Klik hier om het verhaal van Gea de Nijs en haar consulent Harma Koelewijn te lezen.