Over Care for Cancer

Care academy

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de workshop Seksualiteit en kanker op 10 maart en voor Angst en kanker op 15 maart! De Care academy biedt workshops voor de oncologieverpleegkundige als coach. Voor meer informatie of aanmelden klik hier.

 

Over Care for cancer

Wat moet ik doen? Waar kan ik terecht? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt? Care for cancer helpt u keuzes te maken. Wij trekken met u op en zijn uw gesprekspartner en coach tijdens het ziekteproces en daarna.

 Lees meer...
Vergoedingen

Met uitzondering van DSW zorgverzekeraar (waaronder ook Stad Holland), vergoeden alle zorgverzekeraars de consulten van Care for cancer vanuit de basisverzekering. Met ingang van 1 januari 2016 is er wel een aantal wijzigingen. De voorwaarden kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Klik hier voor een toelichting op de afspraken voor 2016.

Nieuws

Wereldkankerdag 2017: Nederland in top 10 kankerincidentie wereldwijd

Nederland staat 8e op de lijst van landen waar kanker het meeste voorkomt. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Volgens de nieuwste Nederlandse cijfers komt huidkanker het meeste voor, gevolgd door darm-, borst- en longkanker. Op Wereldkankerdag slaan alle organisaties in Nederland die zich bezighouden met kanker de handen ineen om gezamenlijk aandacht te vragen voor deze voor de patiënt en zijn naaste ingrijpende ziekte. Meer informatie over de meest recente stand van zaken met betrekking tot de ziekte kanker lees bijgaand persbericht.

Onder het motto 'Wij kunnen. Ik kan' staan op Wereldkankerdag 2017 de naasten centraal: partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker. Ook op hún leven heeft de ziekte een enorme impact.

03-02-2017 | Lees meer...

'Handjescampagne' WKD 4 februari

Care for cancer steunt van harte de Wereldkankerdag campagne 'Wij kunnen, ik kan'. De komende weken zullen de consulenten hun cliënten attenderen op de Wereldkankerdagactie waarbij speciale aandacht is voor de naaste. In de consulten bij cliënten en hun naasten zullen zij daar waar mogelijk een 'Selfie' maken van de handen van consulent, cliënt en of hun naasten met een boodschap die ze op dat moment bezig houdt. Dit zal zoveel als mogelijk op Social media 'Twitter of Facebook' geplaatst worden. Op deze manier geven de consulenten uitdrukking aan hun eigen inzet, maar ook aan de inzet van cliënt en naasten.

 

01-02-2017 | Lees meer...

Evaluatie: hoge waardering, werken aan bekendheid

Een 8,7, dat is het gemiddelde rapportcijfer dat onze cliënten ons in 2016 gaven. 20% van de respondenten gaf zelfs een 10! Men verwacht van Care for cancer vooral informatie en begeleiding tijdens de ziekte en behandeling. Daarnaast blijft emotionele ondersteuning belangrijk. 97% beveelt ons aan bij anderen.

31-01-2017 | Lees meer...

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Cliënt in beeld

In het kader van ons 10-jarig bestaan dit jaar verzamelen we verhalen van cliënten en consulenten over de begeleiding zoals wij deze aanbieden. De intensiteit in de contacten is vaak enorm en doet veel met cliënt én consulent.

Gea de Nijs wilde haar ervaringen heel graag delen en ontving journalist Paula Bakhuis thuis. 

Klik hier om het verhaal van Gea de Nijs en haar consulent Harma Koelewijn te lezen.