Over Care for Cancer

Wat moet ik doen? Waar kan ik terecht? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt? Care for cancer helpt u keuzes te maken. Wij trekken met u op en zijn uw gesprekspartner en coach tijdens het ziekteproces en daarna.

 Lees meer...
Vergoedingen

Met uitzondering van DSW zorgverzekeraar (waaronder ook Stad Holland), vergoeden alle zorgverzekeraars de consulten van Care for cancer vanuit de basisverzekering. Met ingang van 1 januari 2016 is er wel een aantal wijzigingen. De voorwaarden kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Klik hier voor een toelichting op de afspraken voor 2016.

Nieuws

Triagespreekuren Oncokompas druk bezet

Door bijzondere mediaaandacht voor het Oncokompas zijn wij het nieuwe jaar goed gestart met een grote toestroom van cliënten voor de telefonische intake. Vooralsnog doet een 10-tal oncologieverpleegkundigen van Care for cancer, de Oncokompas-consulenten, de telefonische intake van het Oncokompas. Vele (ex)patiënten met de diagnose kanker willen graag zelf onderzoeken welke nazorg voor hen van toepassing is. Het Oncokompas is een digitaal hulpmiddel in ontwikkeling. Via de telefonische intake wordt duidelijk of dit instrument passend is voor de problematiek van de patiënt.

13-01-2017 | Lees meer...

Wereldkankerdag 2017: Aandacht voor de naasten

Onder het motto 'Wij kunnen. Ik kan.' inspireert Wereldkankerdag ons om te onderzoeken hoe wij - samen en individueel - kunnen bijdragen aan het verlichten van de impact van kanker. Dit jaar staan op Wereldkankerdag de naasten centraal: partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker. Ook op hún leven heeft de ziekte een enorme impact.

12-01-2017 | Lees meer...

Jubileumjaar afgesloten: Samen-werken aan supportive care

Met onze consulenten, het Comité van Aanbeveling en een aantal genodigden hebben we vrijdag 9 december jl. de afsluiting van ons jubileumjaar gevierd: Het thema van deze bijeenkomst was; 'Samen-werken aan Supportive Care". In een 10-tal korte presentaties is een prachtig beeld gegeven van de activiteiten van onze organisatie. Regieverpleegkundige, specialist en huisarts vertelden vanuit hun rol als verwijzer wat de consulten door Cfc consulenten betekenen voor hun eigen praktijk. De bijdrage van cliënt én consulent liet op indrukwekkende wijze zien wat de waarde van de begeleiding is voor het hele gezin. Het thema kanker & werk met daarbij de visie op 'werk als onderdeel van herstel' is toegelicht door een werkgever en re-integratiebureaus die samen met Care in company sinds enige tijd de Groep Werk en Kanker vormen.

20-12-2016 | Lees meer...

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Cliënt in beeld

In het kader van ons 10-jarig bestaan dit jaar verzamelen we verhalen van cliënten en consulenten over de begeleiding zoals wij deze aanbieden. De intensiteit in de contacten is vaak enorm en doet veel met cliënt én consulent.

Gea de Nijs wilde haar ervaringen heel graag delen en ontving journalist Paula Bakhuis thuis. 

Klik hier om het verhaal van Gea de Nijs en haar consulent Harma Koelewijn te lezen.