Nieuws

Vroege ondersteuning bij kanker met Stichting OOK

Deel op LinkedIn!Twitter dit!Deel dit op facebook!Mail dit!

Mensen met kanker zijn erbij gebaat zo vroeg mogelijk ook niet-medische ondersteuning aangeboden te krijgen. Stichting OOK en Care for cancer bieden daarom sinds januari in samenwerking met ziekenhuizen de hulp aan van ondersteuningsconsulenten. In het Erasmus MC en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is deze zorg inmiddels gestart. Ook binnen andere ziekenhuizen is het in de toekomst mogelijk.

Belang van vroege hulp
Stichting OOK en Care for cancer werken samen om direct na de diagnose passende oncologische nazorg vanuit het ziekenhuis aan te bieden. Hiervoor worden ondersteuningsconsulenten ingezet. Stichting OOK en Care for cancer verzorgen gezamenlijk de training, intervisie en begeleiding van deze ondersteuningsconsulenten.
 
Praktische informatie en luisterend oor
Ondersteuningsconsulenten zijn ervaren oncologieverpleegkundigen die los van het medische traject met patiënten in gesprek gaan. Diverse onderwerpen kunnen aan bod komen: emoties, vermoeidheid, relaties, seksualiteit, werk, gezin, dagelijkse bezigheden en de gevolgen of bijwerkingen die de patiënt ondervindt. De consulent geeft informatie en suggesties voor verdere ondersteuning. De begeleiding vindt in maximaal drie gespreksmomenten plaats en kan indien gewenst thuis worden voortgezet. Deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. 
 
Ook in uw ziekenhuis?
Meer weten? Of wilt u deze ondersteunende zorg ook in uw ziekenhuis? Neem contact op via info@stichtingook.nl en info@careforcancer.nl.

21-03-2017 |

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Clip werkgeversevenement 2014

Op 13 november 2014 vond in Amersfoort het werkgeversevenement Kanker & Werk plaats, op initiatief van Care in company en Broosdoc. Met het tonen van de documentaire Onomkeerbaar en de lancering van het certificaat Caring Company, geven we werkgevers meer grip op het thema kanker & werk.