Nieuws

'Angst is iets dat ik vaak tegenkom in de praktijk'

Deel op LinkedIn!Twitter dit!Deel dit op facebook!Mail dit!

Op 15 maart vond de eerste workshop van de Care academy plaats. ‘Angst’ blijkt een belangrijk thema waar oncologieverpleegkundigen vaak mee te maken krijgen. Zij kregen in de workshop tips en vaardigheden aangereikt om patiënten en naasten te ondersteunen bij het omgaan met angst. In juni volgen naast ‘Angst’ ook workshops over ‘Seksualiteit’ en ‘Zelfmanagement’.

Direct toepasbare kennis
De Care academy is door Care for cancer opgezet om oncologieverpleegkundigen praktisch te ondersteunen bij de psychosociale onderwerpen die ze dagelijks tegenkomen. De behoefte blijkt groot; de eerste workshop over Angst was overtekend. ‘Angst is iets dat ik vaak tegenkom in de praktijk,’ laat een van de deelnemers weten. ‘Het was te merken dat de docente veel ervaring had. De voorbeelden en interactie maakten de materie heel levendig. Ik kan dit direct toepassen in mijn praktijk.’
 
Volgende worshops
De eerstvolgende workshops van de Care academy zijn ‘Seksualiteit en kanker’ op 9 juni, ‘Angst en kanker’ op 14 juni en ‘Zelfmanagement en kanker’ op 28 juni.

21-03-2017 |

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Clip werkgeversevenement 2014

Op 13 november 2014 vond in Amersfoort het werkgeversevenement Kanker & Werk plaats, op initiatief van Care in company en Broosdoc. Met het tonen van de documentaire Onomkeerbaar en de lancering van het certificaat Caring Company, geven we werkgevers meer grip op het thema kanker & werk.