Nieuws

Impact op kinderen

Deel op LinkedIn!Twitter dit!Deel dit op facebook!Mail dit!

Op 6 mei werd door stichting Lang de zijlijn een eerste landelijke dag georganiseerd voor kinderen die binnen het gezin met kanker te maken krijgen. Namens Care for cancer mochten care consulenten Arrien van Prooijen (Gelderland) en Harma Koelewijn (Flevoland) een bijdrage leveren aan het energieke programma. De impact op kinderen bij kanker in het gezin is groot. Initiatiefneemster Ingeborg Lups wil met stichting Langs de zijlijn meer ondersteuning voor hen organiseren.

 
Kankerspoken en topsport
Er waren veel inspirerende bijdragen, waaronder de presentatie van Nel Kleverlaan, psycholoog en oprichter van de website kankerspoken. Ook het persoonlijke verhaal van snowboardster Bibian Mentel over haar leven met kanker als topsporter, maakte veel indruk. Er was veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Parallel aan de presentaties voor ouders waren er bijzondere workshops voor kinderen.
 
Structurele hulp
De landelijke dag was een goede manier om aandacht voor het onderwerp te genereren, en de stichting heeft nog meer ambities. Men wil voor alle kinderen in Nederland ondersteuning en programma’s opzetten en deze via inloophuizen beschikbaar maken.
 

09-05-2017 |

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Clip werkgeversevenement 2014

Op 13 november 2014 vond in Amersfoort het werkgeversevenement Kanker & Werk plaats, op initiatief van Care in company en Broosdoc. Met het tonen van de documentaire Onomkeerbaar en de lancering van het certificaat Caring Company, geven we werkgevers meer grip op het thema kanker & werk.