Nieuws

Regionaal Oncologisch Netwerk Nijkerk

Deel op LinkedIn!Twitter dit!Deel dit op facebook!Mail dit!

Op 5 april jl. werd het Regionaal Oncologie Netwerk Nijkerk (RONN) geopend. Het netwerk is een samenwerking van de organisaties Care for cancer, Fortius Fysiotherapie, Ergotherapiepraktijk Veluwe en Di-eet gezond. Gezamenlijk bieden zij aan mensen met kanker een compleet zorgprogramma. De onderlinge lijnen tussen de organisaties zijn kort en cliënten worden structureel in een gezamenlijk overleg besproken. Cliënten krijgen maatwerk zorg dicht bij huis.

Vervolg van pilot
Het netwerk komt voort uit een pilot van het Gezondheidscentrum Nijkerkerveen en Corinne van den Dool, consulent bij Care for cancer. Uit deze pilot bleek dat patiënten onvoldoende op de hoogte zijn van (na)zorgprogramma’s. Daarom is besloten om de samenwerking te intensiveren en uit te breiden tot het huidige RONN.
 
Landelijke trend
Cliënten waarderen deze gezamenlijke aanpak dichtbij huis enorm, ze hebben vertrouwen in de deskundige aanpak en kunnen als ze dat willen door groepstrainingen leren van elkaars ervaringen. Care for cancer signaleert hierin een landelijke trend. Steeds vaker krijgen consulenten van Care for cancer een rol in regionale oncologische eerste lijns netwerken. Het gesprek met de gespecialiseerd verpleegkundige biedt cliënten en hun naasten inzicht in het effect van de diagnose kanker op hun leven, maar ook op welke manier ze daar zelf een weg in kunnen vinden. Van daaruit wordt zo nodig verbinding gemaakt naar andere oncologische hulpverlening.

09-05-2017 |

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Clip werkgeversevenement 2014

Op 13 november 2014 vond in Amersfoort het werkgeversevenement Kanker & Werk plaats, op initiatief van Care in company en Broosdoc. Met het tonen van de documentaire Onomkeerbaar en de lancering van het certificaat Caring Company, geven we werkgevers meer grip op het thema kanker & werk.