Vragen

Wat doet Care for cancer?

Care for cancer biedt individuele ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. Care for cancer richt zich op patiënten, mantelzorgers en werkgevers. De care consulenten van Care for cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Zij bezoeken cliënten thuis, beantwoorden vragen over de diagnose en de behandeling en geven praktische tips voor de thuis- en werksituatie. Daarnaast geven zij voorlichting over aanvullende zorgmogelijkheden en verwijzen door naar bijvoorbeeld inloophuizen of patiëntverenigingen. De diensten van Care for cancer sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Het doel is dat cliënten minder stress en onzekerheid ervaren en sterker staan in het ziekteproces.

Hoe kan Care for cancer mij als mantelzorger helpen?

Hoe kan ik gebruik maken van de diensten van Care for cancer?

Wordt de begeleiding van Care for cancer vergoed?

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

NIEUW: aanmelding kan ook digitaal via het Point-account van uw zorginstelling. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Op dit moment zijn wij op zoek naar oncologieverpleegkundigen in de regio Hilversum, Zwolle, Ede, Beverwijk, Amsterdam, Enschede, Eindhoven en Tilburg.

Reacties van mantelzorgers
"Als ik uit het ziekenhuis kwam was mijn zoontje altijd twee dagen van slag. Dat is moeilijk om mee om te gaan. Over zulke zaken praatten we met Care for cancer. Ik had altijd een bevredigd gevoel als de consultant wegging. Ik had weer antwoorden op mijn vragen gekregen."
"Ik mag niet klagen over mijn gevoelens. Mijn partner heeft het al moeilijk genoeg."
"Zorgen voor een persoon met kanker voelt soms als een full-time job."
"De gesprekken gingen vaak over het ziek zijn en hoe we er als gezin mee omgingen. Mijn vriendin moest bijvoorbeeld werken, het huishouden doen, voor de kleine zorgen en ook nog op bezoek in het ziekenhuis. Dat was heel zwaar."
Carmen: "Ik kan er ook niks aan doen dat ik kanker heb!" Kluun: "Nee, en ik ook niet!"
(Uit: Komt een vrouw bij de dokter, Kluun)