Vragen

Wat doet Care for cancer?

Care for cancer biedt individuele ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. De diensten van Care for cancer sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Het doel is dat cliënten minder stress en onzekerheid ervaren en sterker staan in het ziekteproces.

Care for cancer richt zich op patiënten, mantelzorgers en werkgevers. De care consulenten van Care for cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Zij bezoeken cliënten thuis, beantwoorden vragen over de diagnose en de behandeling en geven praktische tips voor de thuis- en werksituatie. Daarnaast geven zij voorlichting over aanvullende zorgmogelijkheden en verwijzen door naar bijvoorbeeld inloophuizen of patiëntverenigingen.

Hoe kan ik een patiënt aanmelden bij Care for cancer?

Wat is het verschil met de begeleiding in het ziekenhuis?

In welke gevallen heeft een patiënt baat bij de zorg van Care for cancer?

Wat is het effect op de cliënt?

Waarom vinden de gesprekken met care consulenten plaats bij cliënten thuis?

Wat vinden cliënten, zorgverzekeraars en zorgverleners van deze zorgvorm?

Rapporteren de care consultenten ook terug aan de specialist of huisarts?

Kunt u mij informatiematerialen toesturen?

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Uitreiking 2018

Op 18 juni reikte Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg (D66) het 'Caring Company' certificaat uit aan Wiebke Rieb, algemeen directeur van Pfizer Nederland. Pfizer is de eerste werkgever die het certificaat ontvangt na een externe audit. Voorafgaand aan de feestelijke uitreiking vond er op het kantoor van Pfizer een bijeenkomst plaats waar verschillende werkgevers te gast waren om met elkaar te spreken over goed werkgeverschap bij kanker.

Op dit moment zijn wij op zoek naar oncologieverpleegkundigen in de regio Hilversum, Zwolle, Ede, Beverwijk, Amsterdam, Enschede, Eindhoven en Tilburg.

Reacties van professionals
"Kanker wordt in het ziekenhuis behandeld, maar thuis beleefd."
"Soms stuur ik een patiënt naar huis en vraag ik me af of die persoon het thuis wel redt. Dan biedt de zorg van Care for cancer een goed vangnet."
"Naast behandeling is de begeleiding van patiënten cruciaal. Ik vind dat er binnen de zorg tijd en ruimte moet zijn voor dergelijke begeleiding. Als je oncologische zorg aanbiedt, stopt dat niet bij de medische behandeling, dan moet je van A-Z gaan." - oncologisch chirurg prof. dr. Casper van Eijck, symposium Kanker in Beeld 17 september 2009
"De zorg van Care for cancer is een belangrijke schakel in de keten van oncologische zorg."
"Het is met name een aanvulling op het poliklinisch spreekuur, voor kankerpatiënten die na de diagnose geen (klinische) behandeling meer wordt geboden."